Presaj

Cu peste 25 de ani de experiență în producția de piese din metal, MUSA Pitești'96 produce piese de calitate în principal pentru industria auto, dar și pentru alte industrii. Pentru piața auto, portofoliul de produse include elemente transversale pentru steag, suporturi pentru diferite componente ale motorului, elemente de armare, etc.

Produsele noastre sunt fabricate în general din oțel cu o grosime cuprinsă între 0,65 - 4 mm, precum și din aluminiu sau oțel inoxidabil iar experiența noastră în domeniu este ilustrată prin utilizarea unei game variate de prese, astfel încât să acopere o gamă largă de producție, care să îndeplinească cerințele specifice fiecărui client. Departamentul nostru de presare a fost dezvoltat incepand cu 2010, în urma creșterii cererii de piese metalice stantate pe piata locala în contextul dezvoltării orizontale a industriei în jurul fabricii Dacia-Renault. Pentru prelucrarea metalelor folosim prese hidraulice și mecanice pentru îndoirea, flanșarea, decuparea și gofrarea foilor de metal. Stantarea progresivă este principala metodă pe care o folosim pentru modificarea materiei prime, ceea ce permite presei să efectueze una sau mai multe operații până când o piesă finită este eliberată. O parte dintre prese sunt combinate cu un sistem automat de alimentare in vederea reducerii
timpului de producție. Avantajele acestui tip de presare sunt scurtarea ciclului de producție, iar principalele dezavantaje constau în faptul că nu este potrivit pentru piese de înaltă precizie.

Cealaltă metodă importantă este ștanțarea prin transfer, care foloseste o serie de matrițe până la eliberarea piesei de finisare. Fiecare matriță este responsabilă pentru a face mai multe modificari, până când piesa din metal atinge forma ei finală.